Icon istoricul ferring

Istoricul Ferring

Ferring a devenit un pionier al dezvoltării şi comercializării produselor farmaceutice obţinute pe baza hormonilor peptidici naturali produşi de glanda hipofiză.

Dr. Frederik Paulsen a înfiinţat compania cu numele Nordiska Hormon Laboratoriet în două camere închiriate din Malmö, Suedia, în 1950.

Ferring a devenit un pionier al dezvoltării şi comercializării produselor farmaceutice obţinute pe baza hormonilor peptidici naturali produşi de glanda hipofiză.

În 1961 Ferring a devenit prima companie farmaceutică care a produs hormonii peptidici sintetici pe scară industrială.

În 1972 a lansat MINIRIN (desmopressină), un analog sintetic al hormonului antidiuretic vasopresină, utilizat pentru tratarea diabetului insipid central şi a enurezei nocturne (udarea patului în timpul nopţii).

În 1986 a lansat PENTASA (mesalazină) pentru tratamentul colitei ulceroase şi a bolii Crohn în stadiu uşor până la moderat, boli ale tractului gastrointestinal.

În 2000 Ferring a lansat TRACTOCILE (atosiban), un peptid cu totul nou dezvoltat de cercetătorii companiei pentru tratamentul travaliului declanşat prematur.

În 2002 s-a deschis Ferring International PharmaScience Centre, la Copenhaga.

În 2002 compania a lansat MENOPUR (menotropină), un tratament pentru infertilitate, care asigură un puternic fundament pentru continuarea progreselor în Tehnologia Reproductivă Asistată (ART).

În 2005 Ferring a achiziţionat Bio-Technology General, cu sediul în Israel, cea mai semnificativă achiziţie a companiei.

În 2006 Ferring a deschis un sediu nou şi un nou centru de producţie la Saint-Prex, Elveţia.

În decembrie 2008, Ferring a obţinut aprobarea FDA pentru produsul său degarelix, un blocant al receptorului GnRH dezvoltat pentru cancerul de prostată în stadiu avansat. În februarie 2009 a urmat autorizarea în Uniunea Europeană, sub denumirea comercială FIRMAGON, iar produsul a fost pentru prima dată lansat în SUA la începutul lunii martie 2009.

2010 : Ferring sărbătorește aniversarea a 60 de ani.
Ferring a fost înființată în anul 1950 și sărbătorește aniversarea a 60 de ani în 2010. Compania a evoluat de la o întreprindere mică de 2 persoane la un jucător foarte puternică în domeniul farmaceutic. Acesta este prezent pe toate continentele.

2011: Achiziționarea de citokine.
Achiziționarea Citokine PharmaSciences Inc (CPSI) și filiala sa, Controlled Therapeutics Scotia (CTS). Noua entitate numită Ferring Controlled Therapeutics își va continua activitățile sale de producție în Scoția.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi: www.ferring.com