Icon responsabilitate socială

Responsabilitate socială

Ca membru al unei corporații responsabile a zilelor noastre, în care comunitatea globală se schimbă rapid, Ferring se adaptează la evoluția nevoilor societății și contribuie la îmbunătățirea sănătății oamenilor din toată lumea.

Ca membru al unei corporații responsabile a zilelor noastre, în care comunitatea globală se schimbă rapid, Ferring se adaptează la evoluția nevoilor societății și contribuie la îmbunătățirea sănătății oamenilor din toată lumea.

În centrul angajamentului responsabil al corporației sunt partenerii noștri - oamenii care influențează și sunt influențați de acțiunile noastre de afaceri. Aceștia includ pacienții, medicii, autoritățile, clienții, colegii, partenerii de afaceri și comunitatea unde muncim și trăim.

Este credința noastră fundamentală că aceste valori ajută evoluția misiunii noastre de a îmbunătăți sănătatea oamenilor din întreaga lume și a crea valori pentru diverșii noștri parteneri. Ne concentrăm nu doar pe ce facem ci și pe cum facem. Aceasta înseamnă o îmbunătățire și revizuire continuă a politicii noastre interne și externe, dezvoltarea angajaților și avansarea lor, asigurarea diversității, conducerea responsabilă a afacerii și sprijinirea standardelor etice în orice întreprindem de la descoperirea de medicamente la vânzări și marketing.

Străduindu-ne să fim de încredere, membrii responsabili ai comunității noastre, construim parteneriate care să îmbunătățească accesul la medicamentele noastre și să aducă tratamente eficiente pacienților și comunității medicale. Împreuna, dorim să găsim soluții eficiente la provocările datorate schimbărilor din sănătate.

Satul de copii Kinderzukunft

Satul de copii Kinderzukunft


Ferring România susține satul de copii Kinderzukunft - Fundația Rudolf Walter Filiala din Timișoara, începând din anul 2011, când s-a început primul program de Responsabilitate Socială Corporatistă împreună cu Fundația.

În prezent, Ferring România derulează proiectul "Modelul meu" prin care se aduc în satul de copii persoane care prezintă povești de succes, insuflând copiilor aflați la vârsta adolescenței puterea de a lua decizii pozitive în viață.

Kinderzukunft - Fundația Rudolf Walther - Filiala din Timișoara este una dintre cele mai mari și mai stabile organizații nonguvernamentale din vestul țării, ce acționează în domeniul protecției copilului. Cu o activitate de peste 18 ani, fundația este cunoscută drept "Primul sat de copii din România". Misiunea instituţiei o reprezintă îngrijirea, educarea şi formarea pentru viaţă a copiilor proveniţi din familii cu un nivel de trai foarte scăzut, victime ale dezastrelor naturale, copiilor orfani. În prezent fundația are în grijă un număr de 135 de copii și tineri.

Serviciile sociale specializate oferite de fundație sunt:

  • Serviciul de tip rezidențial Rudolf Walther;
  • Centrul de suport și asistență pentru copiii și familiile aflate în dificultate;
  • Serviciul pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă;
  • Locuințe protejate "Casa Tinerilor" – serviciu oferit tinerilor dezinstituționalizați în vederea sprijinirii inserției profesionale.

Modalități prin care se pot ajuta copiii defavorizați:

  • Direcționand 2% din impozitul pe venit către copiii dezavantajați aflați în grija Kinderzukunft – Fundația Rudolf Walther.
  • Dacă sunteţi factor de decizie în cadru unei companii puteţi alege să direcţionaţi 20% din impozitul pe profit plătit statului, în limita a 3‰ din cifra de afaceri a companiei, către Kinderzukunft - Fundaţia Rudolf Walther;
  • Contribuind cu produse care credeţi că ar fi de folos copiilor: hrană, medicamente, îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite etc.;
  • Alegând să oferiţi partenerilor dumneavoastră felicitări de Paşte / Crăciun sau alte obiecte decorative realizate manual de către copii în cadrul Atelierului de Arte Frumoase;
  • Implicarea angajaţilor unei companii ca voluntari în sat în diferite acţiuni de responsabilitate socială.